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EBA – Consultation RTS on own funds (Part III) – EBA-CP-2013-17 - ADDENDUM 

 

In addition to our comments submitted today we would like to add one more point with regards 

to Question 1: 

 

Article 14a point states that  

“indirect holdings of capital instruments pursuant to Article 33 (1) (f) (h) and (i) of Regulation 

xx/XX/EU [CRR], shall include but are not limited to, any exposure, (…), to an intermediate 

entity that has an exposure to Common Equity Tier 1 instruments issued by a financial sector 

entity where, in the event the Common Equity Tier 1 instruments issued by the financial sector 

entity were permanently written off, the loss that the institution would incur as a result would 

not be materiallydifferent from the loss the institution would incur from a direct holding of 

those Common Equity Tier 1 instruments issued by the financial sector entity.” 

 

It is not sufficiently clear what materially different means in this context. How is materially 

different defined? In which case is a difference between the loss effect of a direct and indirect 

holding material or not?  

It would be helpful if Article 14a contains a percentage how high the difference between the 

loss effect of a direct and indirect holding has to be or criteria how to decide whether the 

difference between the loss effect of a direct and indirect holding is material or not. 

We would appreciate a clarification of this matter. 

 

Kindly give our remarks due consideration. 

 

Yours sincerely, 

 

 

Dr. Franz Rudorfer  

Managing Director 

Division Bank & Insurance  

Austrian Federal Economic Chamber 

 


